Søk
Close this search box.

HOLD DEG OG DINE VARME, TØRRE OG FRISKE I VINTER!

Vi er stolt forhandler av Devold, leverandør av ull til alle anledninger.
Ulltøy er hjertet i Devolds sortiment – det varmer der det er viktigst: Innerst.
Ulltøyet er utviklet for å varme i ekstreme forhold, isolere når fukten kommer og svale og holde deg tørr når temperaturen stiger.

Riktig lagvis bekledning er en av de mest grunnleggende begrep innen friluftsliv. Lagene med klær skal transporterer fuktighet, isolere og beskytte mot vær og vind.

NOEN AV VÅRE BESTSELGERE FRA DEVOLD!

Innerlag

Mellomlag

Dette laget har to oppgaver: Å holde deg varm, og å transportere fuktighet og overskuddsvarme bort fra kroppen. Mellombekledningen bør være mer løstsittende og voluminøst enn undertøyet, da det er svært viktig at dette laget danner et luftrom mellom undertøy og yttertøy. En løstsittende mellombekledning gir også bedre transport av fukt gjennom luftsirkulasjon. Vi anbefaler Devold Thermo jakke. Devold Expedition kan også brukes som mellomlag, med en tynnere ulltrøye under, på turer med høyere aktivitetsintensitet.

Ytterplagg

Det ytterste laget blir ofte omtalt som skallbekledning. Dette laget skal holde vær og vind ute, samtidig som det bør være fukttransporterende. Velg pustende materialer som er godt impregnert, og som har tilstrekkelig med ventileringsmuligheter. Gode ytterplagg har en membran som slipper fuktighet ut, men ikke inn.

Sokker

Tursokken bør ha ull som hovedfiber, da ull holder på varmen selv om man blir våt. Devold har en rekke ullsokker til ulik bruk. De aller fleste er tilpasset til høyre og venstre fot, har y-hæl og piquetstrikket vristform, som gjør at sokken sitter godt på foten og unngår å gnage. Sjekk ut vår Outdoor sock, Cross country sock eller Alpine sock til skituren. Energy sokkene er ideelle til utendørs trening. Prøv også vår nye kompresjonssokk med 47 % merinoull; Compression sport sock.

Tilbehør

Kroppen vil alltid ofre føtter og hender for å holde temperaturen i hodet og hjernen. Hodet er derfor den viktigste delen av kroppen å holde varm. En lue kan også brukes for å regulere kroppstemperaturen når man er ute på tur. Alle luer fra Devold® er enten strikket eller heklet i ull, og innehar derfor alle egenskapene som ull har. De trekker fuktighet bort fra hodet og ut til luens utside der fukten fordamper. Selv om luen blir våt oppleves den tørr og behagelig, den puster og holder godt på varmen. Finn din egen favoritt lue fra Devold. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *